Bij een brand in een Pakistaanse trein zijn donderdag zeker 65 doden gevallen, meldt de Pakistaanse minister van Spoorwegen. Minstens veertig anderen raakten gewond.

De brand brak uit nadat een de gasfles van een klein kooktoestel, waarmee passagiers hun ontbijt aan het bereiden waren, was ontploft. Het vuur verwoestte drie rijtuigen. Het ongeluk gebeurde in de buurt van de stad Rahim Yar Khan, in het zuiden van de provincie Punjab.

Volgens een politiechef zijn de meeste mensen omgekomen doordat ze uit de ramen van de nog rijdende trein waren gesprongen. Volgens reddingsteams kan het dodental nog oplopen. Het vuur is inmiddels geblust.

Het Pakistaanse spoorwegnetwerk is de afgelopen decennia sterk in verval geraakt door een gebrek aan investeringen en slecht onderhoud. Bij een treinongeluk in september kwamen vier mensen om het leven en in juli vielen elf doden bij een treinongeluk.

In 2005 kwamen 130 mensen om het leven bij een grote treinbotsing op een station. Bij het ongeluk waren drie treinen betrokken.

Trein in Pakistan gaat op in vlammenzee
47
Trein in Pakistan gaat op in vlammenzee