De Verenigde Staten hebben woensdag (lokale tijd) meer details over de aanval op IS-leider Abu Bakr Al Baghdadi gedeeld. De terroristenleider doodde zichzelf afgelopen zaterdag bij die gerichte Amerikaanse operatie in Syrië.

Zo zijn er onder andere dronebeelden naar buiten gekomen waarin de aanval van bovenaf te zien is. Ook is door het Pentagon een foto van de woning van Al Baghdadi in Syrië gedeeld.

De Amerikaanse generaal Frank McKenzie zei in een persconferentie onder meer dat er twee kinderen zijn omgekomen bij de aanval op de IS-leider. In eerdere berichtgeving werd door de VS over drie overleden kinderen gesproken.

Een Amerikaans onderzoeksbureau heeft het DNA van Al Baghdadi onderzocht. Daaruit kwam naar voren dat het DNA dat bij de operatie werd veiliggesteld, een match is met DNA dat in 2004 van Al Baghdadi werd afgenomen in een Iraakse gevangenis.

Pentagon deelt beelden van aanval op IS-leider in Syrië
44
Pentagon deelt beelden van aanval op IS-leider in Syrië

IS-leider blies zichzelf op voordat hij opgepakt kon worden

Al Baghdadi kwam afgelopen zaterdag om het leven bij een gerichte operatie van Amerikaanse commando's in Syrië, maakte de Amerikaanse president Donald Trump zondag bekend.

Voordat de militairen hem konden oppakken, zou hij zichzelf hebben opgeblazen met een bomvest dat hij om zijn lichaam had.