De verzekeringsraad van de Amerikaanse staat Texas schat dat negen tornado's die in de nacht van zondag op maandag rond de stad Dallas raasden bijna 2 miljard dollar (zo'n 1,8 miljard euro) aan schade hebben veroorzaakt. Dat zou een record voor de staat zijn.

Grote delen van de regio Dallas zouden in puin liggen. Elektriciteitspalen waren niet opgewassen tegen de sterke windstoten, waardoor duizenden huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.

Het noorden van de Amerikaanse staat werd dubbel getroffen. Na de tornado's trok een enorm buienfront met forse stormen over het gebied. Bomen zouden zijn ontworteld en op auto's zijn gevallen.

De tornado's zouden geen doden hebben veroorzaakt. De burgemeester van Dallas, Eric Johnson, denkt dat de inwoners van zijn stad geluk hebben gehad, omdat de tornado's ontstonden toen de meeste van hen al thuis waren. Vooraf was gewaarschuwd voor het mogelijke natuurgeweld.

Scholen in de regio Dallas bleven twee dagen dicht. Woensdag gingen de eerste leerlingen weer naar school, schrijven verschillende Amerikaanse media.

Tornado verwoest huizen in Dallas
51
Tornado verwoest huizen in Dallas