De Nederlandse broers Armin N. en Arash N. zijn dinsdag in hoger beroep veroordeeld voor het mishandelen van een ober in Praag. Ze zijn door de Tsjechische rechtbank vrijgesproken van de ten laste gelegde poging tot moord en krijgen daarmee celstraffen van 5 en 5,5 jaar, meldt De Telegraaf.

De ober liep een hersenbloeding, een gebroken kaak, een gebroken oogkas en een verbrijzelde enkel op.

Tijdens de zittingen bleek al dat deskundigen het oneens waren over de manier waarop de ober aan zijn hersenbloeding is gekomen, namelijk of dit door de klappen of door zijn val kwam.

Daarmee ziet de rechtbank onvoldoende bewijs om de broers te veroordelen voor poging tot moord. Overigens kunnen Armin N. en Arash N. een verzoek doen om hun straf in Nederland uit te zitten. De celstraf blijft dan hetzelfde.

Deel van schadevergoeding al betaald

De vechtpartij vond in april vorig jaar plaats. De broers hebben later verklaard dat de ruzie mogelijk ontstond doordat ze zelf meegebrachte drank nuttigden op het terras van het restaurant waar het misliep.

Op beelden is te zien hoe de broers trappen en klappen uitdelen aan het slachtoffer. Ze hebben allebei hun spijt betuigd en al een deel van de schadevergoeding aan het slachtoffer betaald.