Het dodental van de heftigste storm in Japan van de afgelopen zestig jaar is dinsdag opgelopen naar 66. Duizenden huishoudens hebben nog steeds geen stroom of water.

Drie dagen na de tyfoon zijn nog steeds vijftien mensen vermist, zegt de Japanse nieuwsomroep NHK. Ook raakten tweehonderd mensen gewond door de storm.

De meeste slachtoffers vielen in de regio Fukushima, waar veel dijken van de rivier Abukuma doorbraken door de storm. In Fukushima kwamen zeker achttien mensen om, veel van hen werden meegesleurd door het water van de overstroomde rivier.

"De Japanse regering zal er alles aan blijven doen om de slachtoffers van deze ramp zo snel mogelijk hun normale leven terug te geven", zei Japanse premier Shinzo Abe dinsdag in een toespraak aan het Japanse parlement.

Minister van Financiën Taro Aso zei ook dat er een budget van 500 miljard yen (omgerekend 4 miljard euro) beschikbaar was voor noodhulp en het herstellen van het land.

Duizenden politiemensen, brandweerlieden en militairen zijn nog op zoek naar overlevenden van de storm, hoewel ze bang zijn dat die kans steeds kleiner wordt. Ondanks dat het noodweer inmiddels is overgetrokken worden er de komende week lage temperaturen verwacht in Japan, wat de overlevingskans van de vermisten verkleint.