De Fransman Xavier Dupont, die ervan verdacht wordt zijn hele vijfkoppige gezin te hebben vermoord en acht jaar lang spoorloos was, is toch niet opgepakt door de Schotse politie. Zaterdag bleek uit een DNA-test dat de opgepakte verdachte een andere persoon betreft, bevestigt een woordvoerder van de Franse politie.

Dupont zou volgens Le Parisien vrijdag vanaf luchthaven Parijs-Charles de Gaulle naar Glasgow Airport zijn gevlogen en daar zijn gearresteerd.

Volgens het Franse dagblad gebruikte hij een valse identiteit en was zijn uiterlijk significant veranderd. Door zijn vingerafdrukken zou hij echter door de mand zijn gevallen. In Parijs konden agenten volgens verschillende Franse media niet meer ingrijpen, waarna de internationale organisatie Interpol zou zijn ingelicht.

De Schotse politie heeft bevestigd dat ze vrijdag iemand heeft vastgehouden, maar wil geen details over de identiteit van die persoon vrijgeven.

Dupont houdt Frankrijk erg bezig

Het mysterie van de verdwijning van Dupont houdt Frankrijk in zijn greep. De toen 50-jarige man zou in 2011 zijn vrouw Agnès (48), hun kinderen Arthur (21), Thomas (18), Anne (16) en Benoît (13) en hun honden hebben omgebracht. De overblijfselen van het Franse gezin werden op 21 april van dat jaar gevonden, maar van de vader ontbrak ieder spoor.

Mogelijk was Dupont ook nog betrokken bij een andere verdwijning in Lorgues. Een week voordat de overblijfselen van de familie Dupont werden ontdekt, verdween daar de vijftigjarige Colette Deromme. Dupont had tijdelijk in het dorp gewoond.