Een F-16 van de Amerikaanse luchtmacht is dinsdag neergestort in Duitsland. Het ongeval vond plaats in de omgeving van de westelijke stad Trier, nabij de grens met Luxemburg.

Het gevechtsvliegtuig stortte door nog onbekende reden neer in Zemmer-Rodt, meldt de politie van Trier. De eerste meldingen van het incident kwamen rond 15.15 uur binnen bij de hulpdiensten.

De piloot van het militair toestel kon zichzelf vlak voor de crash in veiligheid brengen met de schietstoel. De persoon is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op de grond zijn geen slachtoffers gevallen.

Eerder op de dag vertrok de piloot voor een routinetraining vanaf Spangdahlem Air Base. Deze basis van de Amerikaanse luchtmacht ligt ongeveer 15 kilometer ten noorden van de plaats van het ongeval.

De toedracht van het incident wordt nog onderzocht. De ruime omgeving van de locatie waar het toestel crashte, is door de politie afgezet. Verschillende provinciale wegen in de omgeving zijn dicht, waardoor het verkeer moet omrijden.