De Franse oud-president Jacques Chirac (86) is maandag begraven in Parijs. Bij het afscheid van de voormalig staatsman, die vorige week overleed, waren verschillende wereldleiders. Ook duizenden Fransen hebben Chirac een laatste eer bewezen.

Vele duizenden mensen namen afgelopen weekend afscheid van Chirac in Hôtel des Invalides, een eeuwenoud pand dat oorspronkelijk was gebouwd voor gewonde militairen. (Foto: Getty Images)

Chirac was van 1995 tot 2007 president van Frankrijk. Voor die tijd was hij burgemeester van Parijs en twee keer premier. (Foto: Pro Shots)

Macron bewijst laatste eer aan overleden oud-president Chirac
71
Macron bewijst laatste eer aan overleden oud-president Chirac

De begrafenis vond in besloten kring plaats. Bij Hôtel des Invalides werd een laatste publieke plechtigheid gehouden.

De rouwdienst werd bijgewoond door onder anderen de Franse president Emmanuel Macron en zijn voorgangers Nicolas Sarkozy en François Hollande. (Foto: Pro Shots)

De dienst was in de kerk Saint-Sulpice. Normaal gesproken wordt deze plechtigheid voor overleden oud-presidenten in de Notre-Dame gehouden, maar deze kathedraal is niet beschikbaar vanwege een grote brand eerder dit jaar. (Foto: Getty Images)

Ook anderen (voormalig) wereldleiders hebben afscheid genomen van Chirac, onder wie de Russische president Vladimir Poetin en oud-president Bill Clinton van de Verenigde Staten. (Foto: Getty Images)

Tweeduizend mensen hadden zich voor de Saint-Sulpice verzameld om een laatste eer te bewijzen. Duizenden anderen stonden langs de route van de lijkwagen. (Foto: Getty Images)

Chirac heeft op de begraafplaats Montparnasse zijn laatste rustplaats gekregen naast zijn dochter Laurence (58). (Foto: Pro Shots)