Opnieuw is een defect bij een van Boeings toestellen ontdekt. Een onderdeel dat de romp van het vliegtuig met de vleugels verbindt, kan barsten. Dat bevestigt de vliegtuigbouwer vrijdag in gesprek met KOMO.

Volgens de Amerikaanse nieuwssite helpen de zogeheten pickle forks de balans in het vliegtuig te bewaren en vangen ze aerodynamische krachten op die anders het vliegtuig zouden 'verbuigen'.

Een team van Boeing heeft een onderzoek naar het defect ingesteld. Het is niet duidelijk hoeveel toestellen wereldwijd momenteel met het breekbare onderdeel vliegen. Normaliter zou de pickle fork meer dan 90.000 vluchten moeten kunnen overleven, schrijft KOMO.

Het defect werd ontdekt bij een toestel dat 'pas' 35.000 keer een vliegroute had afgelegd.

'Defect is bij een kleine groep toestellen gesignaleerd'

Boeing zegt in een reactie op de berichtgeving dat het contact heeft met de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA. Volgens het bedrijf is het defect gesignaleerd bij een kleine groep vliegtuigen die momenteel een onderhoudsbeurt ondergaan en zouden er nog geen incidenten zijn geweest.

De FAA schrijft dat meerdere 737 NG-toestellen geïnspecteerd zullen worden. Het zou vooral gaan om vliegtuigen die momenteel worden ingezet op veelgebruikte lijnvluchten.

De Boeing 737 New Generation (NG) werd in 1997 in productie genomen en is de derde generatie van de 737-toestellen.

Boeing 737 MAX-toestellen staan momenteel wereldwijd aan de grond nadat met dat type toestel twee vliegtuigrampen plaatsvonden, waarbij 346 mensen om het leven kwamen. Die ongelukken gebeurden in Indonesië (2018) en Ethiopië (2019).