Er zijn donderdag minstens twintig doden, onder wie één kind, en tientallen gewonden gevallen bij een zware aardbeving op de Indonesische eilandengroep de Molukken, meldt persbureau AFP.

De aardbeving had een magnitude van 6.5 en vond plaats vlak bij de stad Ambon, waar ongeveer 400.000 mensen wonen. Door de beving zijn veel gebouwen ingestort en zijn mensen vast komen te zitten onder het puin.

Ook zijn door de aardbeving modderstromen ontstaan, waardoor al minstens één persoon om het leven is gekomen.

"Er zijn al zeker honderd gewonden gevallen en meer dan tweeduizend mensen geëvacueerd," aldus de Indonesische woordvoerder nationale rampenbestrijding Agus Wibowo. Op beelden is te zien dat de beving grote paniek veroorzaakte in de stad. Omdat de aardbeving 's nachts lokale tijd plaatsvond, werden veel mensen wakker.

Lokale autoriteiten melden verder dat de beving niet gezorgd heeft voor een tsunami. Laten volgden ook nog naschokken, die hadden een magnitude van 5.6.

In Indonesië zijn vaker zware aardbevingen. In september 2018 was bij het eiland Sulawesi, ten westen van de Molukken, een aardbeving met een magnitude van 7.5. Bij die aardbeving en daaropvolgende tsunami vielen meer dan vierduizend doden.

Sulawesi getroffen door aardbevingen en tsunami: Een overzicht
62
Sulawesi getroffen door aardbevingen en tsunami: Een overzicht