De Franse autoriteiten hebben een huiszoeking verricht in de Parijse woning van de Amerikaanse overleden investeerder Jeffrey Epstein, meldt een bron binnen het Franse Openbaar Ministerie (OM) dinsdag. De van kindermisbruik verdachte multimiljonair beroofde zichzelf vorige maand op 66-jarige leeftijd van het leven in zijn cel in New York.

Volgens de Franse openbaar aanklager zijn er ook doorzoekingen verricht in het kantoor van een Frans modellenbureau van een van Epsteins partners. Volgens de bron binnen het OM zijn de huiszoekingen inmiddels afgerond.

Frankrijk probeert erachter te komen of Epstein op Frans grondgebied zedenmisdrijven heeft begaan. Twee weken geleden meldden drie personen zich in het Franse onderzoek naar het vermeende misbruik door Epstein. Zij zeggen slachtoffer van hem te zijn.

Epstein zou meerdere weken per jaar in de Franse hoofdstad Parijs hebben verbleven. De steenrijke investeerder had er een appartement op de Avenue Foch, nabij de Arc de Triomphe.

Epstein verdacht van misbruiken tientallen minderjarigen

In zijn thuisland de Verenigde Staten werd Epstein ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt. De jongste vermeende slachtoffers waren veertien jaar oud.

In verband met deze zaak werd Epstein op 6 juli opgepakt in de Amerikaanse staat New Jersey, nadat hij daar met zijn privéjet was geland.

Hoewel Epstein door zijn dood niet meer vervolgd kan worden, gaat het onderzoek naar de vermeende misdrijven wel door. De zakenman beweerde onschuldig te zijn.

Denk jij aan zelfmoord? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel naar 0900-0113.

Overleden Epstein beschuldigd van kindermisbruik, wie was hij?
144
Overleden Epstein beschuldigd van kindermisbruik, wie was hij?