De Roemeense politie verdenkt mogelijk een Nederlander van het ontvoeren en doden van een elfjarig meisje, melden Roemeense media. De verdachte zou inmiddels het land zijn ontvlucht.

Het meisje kwam vrijdag niet thuis van school in haar dorp Gura Sutii, ten noorden van Boekarest. De Roemeense politie maakte zondag bekend dat het meisje dood was gevonden met sporen van geweld op het lichaam.

Tijdens een grote zoektocht werd het lichaam, dat was gewikkeld in plasticfolie, gevonden in een veld buiten haar dorp. Agenten hadden tijdens de zoektocht al gesproken met de Nederlander, maar toen was er te weinig bewijs om actie te ondernemen tegen de nieuwe "hoofdverdachte".

De politie heeft nog niet bevestigd dat de verdachte een Nederlander is, dit komt uit berichten van verschillende lokale media. Een woordvoerder van de politie zou dit onofficieel hebben gezegd.

De verdachte werd vrijdag op bewakingscamera's gezien bij de school van het meisje. Vervolgens zou hij haar hebben meegenomen in een huurauto, DNA-onderzoek moet dat uitwijzen.