Autoriteiten in Hongkong hebben zondag beperkingen ingesteld op treinreizen richting het vliegveld van de stad. Hiermee willen de autoriteiten voorkomen dat anti-Chinese demonstranten kunnen toeslaan op het vliegveld.

De nieuwe maatregelen komen na een gewelddadige nacht, waarbij meerdere botsingen tussen veiligheidstroepen en demonstranten plaatsvonden. Anti-Chinese betogers bezetten al eens eerder de aankomsthal van het vliegveld en blokkeerden toegangswegen.

De betreffende trein is een directe verbinding van Hongkong naar het vliegveld. Passagiers kunnen alleen instappen in het centrale deel van de stad. De trein zal niet stoppen in het stadsdeel Kowloon, een schiereiland waar veel van de demonstraties plaatsvinden. Mensen kunnen het vliegveld alleen betreden met een ticket.

De directie van het vliegveld meldt dat er online wordt opgeroepen om met namaaktickets of vervalste vluchtinformatie toegang tot het terrein te krijgen.

Onrust begon bij omstreden wetsvoorstel

De demonstraties in Hongkong begonnen na een omstreden wetsvoorstel om verdachten snel te kunnen uitleveren aan China. De demonstraties leidden herhaaldelijk tot botsingen tussen demonstranten en de politie.

Het betreffende wetsvoorstel is inmiddels van tafel gehaald, maar de protesten gaan toch door. De demonstraties zijn ontwikkeld tot een brede beweging tegen de regering en de politie. Hongkong is eigendom van China, maar heeft speciale rechten. Inwoners van de stad zijn bang voor groeiende Chinese invloed.