Een eenheid van de Amerikaanse luchtmacht heeft zich zaterdag verontschuldigd naar aanleiding van een 'ongepaste tweet' over de Area 51-bestorming van vrijdag. In de tweet stond dat een bommenwerper het laatste zou zijn dat de personen die op de Area 51-bestorming af zouden komen, zouden zien.

De tweet is inmiddels verwijderd. In het bericht stond een foto van een B-2 strategische bommenwerper en het team dat werkzaam is bij het toestel. Boven de foto stond: "Het laatste dat millennials zullen zien als ze vandaag proberen Area 51 te bestormen."

Het bericht refereerde aan een evenement dat vrijdag zou plaatsvinden. Op sociale media meldden mensen zich massaal aan om de geheime Amerikaanse luchtmachtbasis Area 51 te bestormen. De basis wordt gebruikt voor het testen van materieel en voor militaire opleidingen, maar sommige mensen geloven dat de regering er aliens verbergt.

In een opvolgend bericht op Twitter laat de betreffende eenheid weten dat het bericht niet wordt ondersteund door het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het evenement van vrijdag liep niet uit op een bestorming. Ongeveer 2.300 mensen, van de ruim twee miljoen aanmeldingen, kwamen opdagen en vijf mensen werden gearresteerd. Drie daarvan hadden daadwerkelijk geprobeerd het verboden terrein te betreden.