De Franse politie heeft zeker 35 mensen opgepakt tijdens een protest van de 'Gele Hesjes' in de stad Nantes. Bij confrontaties tussen de oproerpolitie en actievoerders raakten vijf agenten en zeker twee betogers gewond.

Voorafgaand aan het protest, met circa 1.800 betogers, werden bij controles en preventieve veiligheidsmaatregelen ruim twintig molotovcocktails gevonden.

Tijdens de betoging gooiden de actievoerders allerlei voorwerpen naar de politie. Die gebruikte daarop traangas tegen de menigte. Ook vernielde een groep demonstranten winkels en bushokjes en werden vuilnisbakken in brand gestoken.

De beweging rondom de 'Gele Hesjes' is vorig najaar ontstaan op internet, vooral als reactie op de forse verhogingen van brandstofprijzen waarmee de regering het milieu zei te dienen.

De beweging heeft maandenlang honderdduizenden betogers op de been gebracht, maar is inmiddels fors gekrompen. Dat is mede een gevolg van het intrekken van impopulaire maatregelen door de regering van president Macron. Ook raakten de 'Gele Hesjes' onderling verdeeld.