De jongste zoon en opvolger van Osama Bin Laden is gedood, meldt de Amerikaanse president Donald Trump zaterdag. Hiermee bevestigt hij de berichten die eind juli in diverse Amerikaanse media verschenen.

Hamza Bin Laden is omgekomen bij een actie tegen terrorisme in de regio Afghanistan en Pakistan, staat in een persverklaring. Trump meldt niet wanneer de hooggeplaatste leider van Al Qaeda is gedood.

"Zijn dood berooft Al Qaeda niet alleen van belangrijke leiderschapsvaardigheden en de symbolische band met zijn vader, maar ondermijnt ook belangrijke operationele activiteiten van de groep."

Zijn vader wordt gezien als het brein achter de aanslagen op 11 september 2001, waarbij terroristen vier vliegtuigen in het Amerikaanse luchtruim kaapten. Door de aanslagen kwamen bijna drieduizend mensen om het leven.

Osama Bin Laden werd tien jaar later doodgeschoten door de Amerikanen. Zijn zoon Hamza zei kort daarna wraak te willen nemen. In maart loofde de Verenigde Staten een beloning van 1 miljoen dollar (ongeveer 900.000 euro) uit voor de tip die naar hem zou leiden.