De Nederlandse YouTuber Govert Sweep, die samen met collega Ties Granzier sinds dinsdag in de Amerikaanse staat Nevada vastzit na het betreden van de omgeving rond het zwaarbeveiligde terrein Area 51, zegt dat het niet de bedoeling was om zich op verboden terrein te begeven.

Sweep en Granzier wilden slechts naar een uitzichtpunt in het gebied, zo stelde Sweep donderdag in gesprek met de Amerikaanse zender KTNV . Volgens de 21-jarige man kregen ze van een medewerker van een 'Alien Center' instructies voor hoe ze bij dat punt uit moesten komen.

Agenten ontdekten het tweetal en hun huurauto kilometers in het verboden gebied. Volgens de lokale politie hebben de YouTubers meerdere waarschuwingsborden genegeerd. Ook vonden agenten videobeelden van het terrein op de camera's van de YouTubers.

Granzier, wiens YouTube-kanaal 735.000 abonnees heeft, schreef dinsdag op zijn Instagram-pagina al dat hij naar het gebied ging. "Nu door om gekke opnames te maken van gekke avonturen en Area 51", aldus de 21-jarige Limburger bij een in de Grand Canyon gemaakte foto.

'Geen intentie om terrein te bestormen'

De mannen hebben een ongelukkige timing, omdat op Facebook veel te doen is geweest om het gebied. Er is een evenement aangemaakt om op 20 september massaal Area 51 te bestormen, omdat er al tijdenlang geruchten rondgaan dat hier aliens worden verborgen.

Volgens Sweep hadden ze "geen intentie" om het terrein te bestormen en zouden ze sowieso al een dag voor die datum vertrekken.

Het is nog niet bekend wanneer het duo wordt vrijgelaten. De politie heeft in een kort statement gezegd dat ze worden verdacht van het binnendringen van verboden terrein, maar heeft nog niet gereageerd op verdere vragen van NU.nl.