Twee Nederlandse YouTubers zijn dinsdag gearresteerd voor het betreden van de omgeving rond het zwaarbeveiligde terrein Area 51 in de Amerikaanse staat Nevada. Het tweetal heeft volgens de lokale politie bewust waarschuwingsborden genegeerd en is vervolgens bijna 5 kilometer het gebied binnengereden.

Volgens de politie van Nye County gaat het om Ties Granzier en Govert Sweep. De YouTubers zouden hebben laten weten dat ze het gebied "wilden verkennen". Uiteindelijk zou Granzier een video over de tocht hebben willen uploaden.

Agenten doorzochten de auto van de Nederlanders en vonden daarin enkele camera's, een drone en opnames die al van het terrein waren gemaakt. Het duo moest mee naar het bureau en zit sindsdien vast in een huis van bewaring nabij Las Vegas.

Granzier, wiens YouTube-kanaal 735.000 abonnees heeft, hintte dinsdag op zijn Instagram-pagina al dat hij een stunt in het gebied wilde uithalen. "Nu door om gekke opnames te maken van gekke avonturen en Area 51", schreef de 21-jarige Limburger bij een in de Grand Canyon gemaakte foto.

Hierom zijn twee Nederlandse YouTubers opgepakt bij Area 51
91
Hierom zijn twee Nederlandse YouTubers opgepakt bij Area 51

Al maandenlang ophef over mogelijke bestorming van Area 51

In de Verenigde Staten was de afgelopen maanden veel te doen om het gebied, dat onderdeel is van het kernwapentestgebied Nevada National Security Site.

Op Facebook zou een evenement zijn aangemaakt om op 20 september massaal Area 51 te bestormen, omdat er al decennia geruchten rondgaan dat er 'buitenaardse ruimteschepen' en 'aliens' worden bewaard. De initiatiefnemer heeft inmiddels de stekker uit de pagina getrokken, omdat hij een "humanitaire ramp" vreest.