De prominente Hongkongse activist Joshua Wong is zondag opnieuw opgepakt, meldt hij in een verklaring. Hij was net teruggekomen uit Taiwan toen hij op het vliegveld werd gearresteerd.

Wong werd in augustus gearresteerd en kort daarna op borgtocht vrijgelaten. Hij is nu opgepakt omdat hij de voorwaarden van zijn borgtocht zou hebben geschonden.

Wong verwacht zelf na zijn verhoor weer op vrije voeten te zijn. Volgens hem is er sprake van een fout, omdat hij volgens de borgtochtvoorwaarden wel naar het buitenland mocht.

In het centrum van Hongkong zijn zondag op meerdere plekken nieuwe confrontaties tussen de politie en demonstranten. In treinstations, winkelcentra en op Pedder Street in het centrum zijn veel actievoerders bijeengekomen, meldt de krant South China Morning Post.

Sommige demonstranten gooien met stenen naar de politieagenten. Ook worden op Pedder Street obstakels voor de politie neergezet. Er worden amper zichtbare visdraden over de weg gespannen om mensen tegen te houden en er wordt karton verbrand om een muur van vuur te creëren.

Niet ver van Pedder Street zijn andere demonstranten bezig met een vreedzame mars richting de Amerikaanse ambassade. Deze groep vraagt hulp aan de Verenigde Staten om Hongkong te bevrijden van China. Bij de ambassade hieven de actievoerders het Amerikaanse volkslied aan.