Actievoerders in Hongkong hebben zich van het vliegveld naar winkelcentra en treinstations verplaatst, meldt de krant de South China Morning Post zaterdag. De demonstranten dreigden wederom het vliegveld te bezetten, maar dat werd voorkomen door strenge controles van de politie op de luchthaven.

De spanning tussen actievoerders en politie stijgt en op meerdere treinstations zijn schermutselingen, maar het kwam niet tot harde confrontaties. Meerdere treinstations zijn gesloten en veel bussen rijden niet meer, tot woede van veel bewoners.

Vrijdagavond liepen betogingen in Hongkong uit op rellen met de politie. Agenten gebruikten onder meer traangas om de actievoerders uiteen te drijven.

Deze week trok de leider van Hongkong, Carrie Lam, een omstreden wet die uitlevering aan China makkelijker maakte in. Hoewel de betogingen drie maanden geleden begonnen vanwege deze wet, houden de demonstraties aan.

De betogers willen minder bemoeienis van China. Ook eisen de actievoerders harder optreden tegen politiegeweld en dat alle gearresteerde betogers worden vrijgelaten.