De schutter die zaterdagmiddag in de Texaanse plaatsen Midland en Odessa een bloedbad aanrichtte, handelde volgens de politie in zijn eentje. Er zijn geen aanwijzingen dat het een terroristische aanslag was. Het dodental van de schietpartij is opgelopen tot zeven slachtoffers. De schutter werd doodgeschoten door de politie.

De dader was een 36-jarige man die in Odessa woonde. Hij was een bekende van de politie en had al wat veroordelingen op zijn naam staan. Ook zou hij volgens lokale media een eerder antecedentenonderzoek niet goed zijn doorgekomen. De politie kon nog niets zeggen over het motief van de dader, maar stelt dat er geen link is met terrorisme.

President Donald Trump noemde de dader een "ziek persoon", maar zei er ook bij dat een antecedentenonderzoek bij het kopen van wapens geen oplossing is voor het recente geweld. In gesprek met journalisten liet Trump weten dat hij, zodra het Congres deze maand terug is van vakantie, samen met de Democraten en Republikeinen wil werken aan nieuwe wapenwetgeving

Het bloedbad begon zaterdagmiddag toen twee politieagenten de man aanhielden omdat hij zijn knipperlicht niet zou hebben gebruikt. De Texaan begon meteen te schieten met een geweer. Daarna ontvluchtte hij de auto, kaapte een busje van de Amerikaanse posterijen en begon op voorbijgangers te schieten. Vijftien kilometer verderop werd de man op de parkeerplaats van een bioscoop klemgereden door de politie en doodgeschoten.

Naast de zeven dodelijke slachtoffers raakten er 22 mensen gewond.

Automobilist filmt hoe politie verdachte schietpartij Texas insluit
63
Automobilist filmt hoe politie verdachte schietpartij Texas insluit