Bij een luchtaanval op een gebouw dat als gevangenis werd gebruikt in het zuidwesten van Jemen zijn volgens het Rode Kruis meer dan honderd mensen om het leven gekomen. Ook zouden er meer dan vijftig mensen gewond zijn geraakt.

Het gebouw stond in de provincie Dhamar, ten zuiden van de hoofdstad Sanaa. De door Saoedi-Arabië aangevoerde coalitie bevestigde de aanval, maar meldde dat het ging om een bombardement op een militaire opslagplaats voor drones en raketten.

"We hebben alle mogelijk voorzorgsmaatregelen genomen om burgers te beschermen", zei de coalitie in een verklaring. Volgens de woordvoerder van de Houthi-rebellen was het bij de Saoedische coalitie bekend dat in het gebouw gevangenen werden vastgehouden.

De burgeroorlog tussen de door de Saoedische coalitie gesteunde Jemenitische regering en de Houthi-rebellen heeft al tienduizenden burgerslachtoffers geëist. De gevechten duren al vier jaar.

Vanwege de hongersnood als gevolg van de oorlog spraken de Verenigde Naties eerder van een humanitaire ramp. Meer dan 24 miljoen inwoners zijn afhankelijk van noodhulp, de helft is zelfs compleet afhankelijk van voedselhulp.

Waarom de oorlog in Jemen al vier jaar duurt
99
Waarom de oorlog in Jemen al vier jaar duurt