Deutsche Bank beschikt inderdaad over belastingaangiften die zijn opgevraagd door Amerikaanse politici die informatie over president Donald Trump en zijn gezin willen, zo liet het financiële concern dinsdag weten na vragen van de rechtbank.

Democraten willen dat Deutsche Bank financiële informatie over de president en zijn kinderen Donald Trump Jr., Ivanka Trump en Eric Trump overhandigt.

Die gegevens zijn via een dagvaarding opgevraagd door commissies in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, waar de oppositie in de meerderheid is.

Het verzoek van de Democraten heeft tot een juridisch steekspel geleid. Trump en zijn kinderen spanden een rechtszaak aan om de gegevens uit handen van de commissies te houden. De zaak ligt inmiddels bij een hof van beroep, dat wilde weten of de bank over de opgevraagde informatie beschikt.

Deutsche Bank trad niet eerder in detail naar buiten

Deutsche Bank wilde eerder niet in detail treden in een openbare rechtszitting, maar reageert nu alsnog bevestigend in een brief. De bank heeft documenten die het op grond van de dagvaarding zou moeten overdragen.

Het is niet duidelijk op wie die documenten betrekking hebben, omdat de namen in de rechtbankdocumenten onleesbaar zijn gemaakt.

Ook andere banken zijn benaderd door Democraten

Deutsche Bank heeft The Trump Organization honderden miljoenen dollars geleend voor vastgoedprojecten. De bank is een van de weinige grote geldschieters die Trump kredieten hebben verstrekt na een reeks faillissementen van zijn hotel- en casinobedrijven in de jaren negentig.

Volgens The New York Times zijn ook de banken Citigroup, JPMorgan Chase en Bank of America verzocht informatie te delen.