De politie in Hongkong heeft zondag 36 arrestaties verricht. Het was een van de zwaarste gevechten tussen betogers en de politie tijdens de al weken durende demonstraties. De jongste arrestant is twaalf jaar.

De politie vuurde zondag traangas af richting demonstranten die na een vreedzame mars de straat blokkeerden en stenen en molotovcocktails naar de politie gooiden.

De Hongkongse krant South China Morning Post berichtte dat de politie voor het eerst ook waterkanonnen tegen de demonstranten heeft ingezet.

Eerder werden deze waterkanonnen alleen gebruikt om barricades van de straat te spoelen. Zaterdag waren er ook al schermutselingen.

De demonstranten voeren al ruim twee maanden actie tegen de regering in Peking en Carrie Lam, de hoogste bestuurder van Hongkong

De betogingen begonnen als protest tegen een inmiddels doodverklaard plan om uitlevering naar het vasteland van China mogelijk te maken. De demonstranten doen nu een bredere oproep tot democratie. Ook willen ze dat Lam het veld ruimt.