Israël heeft Iraanse doelen in Syrië bestookt met bombardementen. Dat liet een woordvoerder van het Israëlische leger zondagochtend weten aan Reuters. De luchtaanval zou een reactie zijn op vermeende dreiging van Iran.

Volgens de woordvoerder is het Syrische dorp Akraba, ten zuidoosten van hoofdstad Damascus, gebombardeerd.

De Quds-brigade, een brigade die bekendstaat als een groep elitemilitairen van het Iraanse leger, en sjiitische milities in Syrië zouden Israël willen bestoken met drones vol explosieven; zogenoemde 'killerdrones'.

De Israëlische premier Benyamin Netanyahu liet kort na de verklaring van de woordvoerder in een tweet weten dat de Israëlische strijdkrachten op "alle manieren actief" zijn tegen de Iraanse agressie. "Iran heeft nergens immuniteit", schreef hij.

Israël bombardeert vaker Iraanse doelwitten in Syrië. De Israëliërs willen op die manier voorkomen dat Iran voet aan de grond krijgt in Syrië. De Syrische president Bashar al-Assad onderhoudt nauwe banden met Teheran en ondersteunt verschillende milities die in de Syrische burgeroorlog meevechten aan de zijde van regeringstroepen.