Nog eens drie vrouwen starten een rechtszaak tegen de overleden Jeffrey Epstein. Zij zeggen dat ze zijn aangetrokken om de multimiljonair massages te geven en vervolgens seksueel door hem zijn misbruikt. Dat staat in de rechtbankdocumenten die dinsdag zijn ingediend bij de federale rechtbank in Manhattan.

Het totale aantal rechtszaken dat nu tegen Epstein loopt, komt daarmee op vijf. Hij pleegde op 10 augustus zelfmoord in zijn cel. De omstreden zakenman werd ervan verdacht tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt.

Twee vrouwen zeggen dat ze Epstein op zeventienjarige leeftijd ontmoetten. De derde vrouw was op dat moment twintig jaar. Alle drie beschrijven ze hoe ze naar Epsteins huis werden gebracht als masseuse en gedwongen werden om meerdere malen seksuele handelingen bij hem te verrichten.

Advocaten hebben nog niet gereageerd op de nieuwe aanklachten.

Epstein tekende testament vlak voor zelfmoord

Epstein heeft enkele dagen voor zijn zelfmoord een testament ondertekend. Hij vertrouwde zo'n 578 miljoen dollar (ruim 521 miljoen euro) aan bezittingen toe aan een zogeheten trust, bleek maandagavond uit documenten die in handen waren van de krant New York Post.

Hiermee heeft Epstein het zijn vermeende slachtoffers mogelijk lastiger gemaakt om een schadevergoeding te kunnen krijgen, omdat het vermogen niet meer tot zijn directe nalatenschap behoort. Het wordt ondergebracht bij derden, de zogeheten trustees, die zich moeten houden aan de voorwaarden die door Epstein zijn opgesteld. Zij beheren het geld voor de begunstigden van de trust. Het is nog niet duidelijk wie dat zijn.

Naar verwachting zal er een flink aantal rechtszaken worden aangespannen door vrouwen die zeggen op jonge leeftijd te zijn misbruikt door Epstein.