Jeffrey Epstein heeft enkele dagen voor zijn zelfmoord een testament ondertekend. De van misbruik verdachte miljonair vertrouwde zo'n 578 miljoen dollar (ruim 521 miljoen euro) aan bezittingen toe aan een zogeheten trust, blijkt maandagavond uit documenten die in handen zijn van de krant New York Post.

Hiermee heeft Epstein het zijn vermeende slachtoffers mogelijk lastiger gemaakt om een schadevergoeding te kunnen krijgen, omdat het vermogen niet meer tot zijn directe nalatenschap behoort. Het wordt ondergebracht bij derden, de zogeheten trustees, die zich moeten houden aan de voorwaarden die door Epstein zijn opgesteld. Zij beheren het geld voor de begunstigden van de trust. Het is nog niet duidelijk wie dat zijn.

Naar verwachting zal er een fors aantal rechtszaken worden aangespannen door vrouwen die zeggen op jonge leeftijd te zijn misbruikt door Epstein.

Het vermogen van de steenrijke Epstein bestond onder meer uit geld en onroerend goed, zoals zijn huis in het New Yorkse stadsdeel Manhattan en een privé-eiland in de Cariben.

Epstein heeft vlak voor zijn dood twee mannen aangewezen als executeur. Het gaat om Darren K. Indyke en Richard D. Kahn, die volgens de New York Post lang met hem samenwerkten.