Duizenden reizigers op Amerikaanse luchthavens hadden vrijdagavond te maken met flinke vertragingen als gevolg van een storing in het computersysteem van de grenscontroledienst CBP. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy International Airport trof de storing vliegvelden in heel de VS.

Er werden "alternatieve methodes" ingezet om alsnog gegevens te controleren. Daardoor werden de wachttijden langer dan normaal.

Alleen reizigers die naar de Verenigde Staten vliegen, werden door de storing getroffen; passagiers van vertrekkende vluchten zouden geen problemen hebben gehad.

Persbureau Reuters schrijft dat het systeem van de CBP dagelijks 358.000 passagiers en vliegpersoneelsleden controleert. Er zijn geen vluchten verplaatst als gevolg van de storing, zei de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA in een verklaring.

Reizigers op verschillende luchthavens plaatsten op sociale media beelden waarop lange wachtrijen te zien zijn. De luchthavens roepen reizigers op rekening te houden met vertragingen en langere wachttijden.