De Hongaarse politie heeft ook drugs aangetroffen in de auto van de twee Nederlanders die opgepakt zijn op het festival Sziget op verdenking van het handelen in drugs. In hun voertuig is bijna 17 kilo aan verdovende middelen gevonden.

De mannen van 21 en 22 jaar werden vorige week betrapt op het festival. Toen werden 451 flesjes met verdovende middelen, 128 gram marihuana en bijna 2.700 xtc-pillen in beslag genomen. Deze middelen lagen in hun tent en een bagagekluis.

De politie meldt dinsdag opnieuw drugs te hebben gevonden, ditmaal in het voertuig van de verdachten. De agenten kwamen het voertuig op het spoor nadat ze een autosleutel vonden.

De verdachten wilden niet vertellen waar de auto geparkeerd was, maar de politie wist de Volkswagen Caddy toch te lokaliseren. De auto stond elders in Boedapest, de plaats waar Sziget elk jaar wordt gehouden.

Diverse Nederlandse media melden op basis van bronnen binnen de atletiekwereld dat een van de twee verdachten de Groningse sprinter Roelf B. zou zijn. De Atletiekbond laat weten de zaak "in onderzoek" te hebben, maar geeft verder geen commentaar.

Politie vindt drugs in auto Nederlandse Sziget-gangers
43
Politie vindt drugs in auto Nederlandse Sziget-gangers

Mannen hangt mogelijk levenslang boven het hoofd

Onderzoekers van de politie hebben in de auto bijna vierduizend xtc-pillen en 15 kilo marihuana gevonden. Deze zouden samen een waarde van bijna 310.000 euro hebben. De drugs die eerder in beslag werden genomen, hadden een waarde van ongeveer 15.000 euro.

Justitie in Hongarije liet eerder weten dat de Nederlanders mogelijk levenslang boven het hoofd hangt.

Onderzoek in de auto van de verdachten. (Foto: Politie Hongarije)