De Canadese politie zegt dat moordverdachten Kam McLeod (18) en Bryer Schmegelsky (19) zichzelf van het leven hebben beroofd. Hun lichamen werden woensdag aangetroffen na een twee weken durende klopjacht. Ze werden verdacht van drie moorden langs de snelweg.

Volg dit verhaal Ontvang meldingen bij belangrijke ontwikkelingen

McLeod en Schmegelsky zouden drie mensen hebben gedood in Brits-Columbia. De Australiër Lucas Fowler en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese zouden door het duo zijn doodgeschoten. De politie heeft nog geen informatie vrijgegeven over de dood van de 64-jarige Canadees Leonard Dyck.

Bij de lichamen van de Canadese verdachten vonden agenten ook twee vuurwapens. De politie gaat er daarom van uit dat zelfdoding met de wapens de vermoedelijke doodsoorzaak is.

De mannen waren eind juli voor het laatst gezien in het noorden van de provincie Manitoba, op zo'n 3.000 kilometer afstand van hun woonplaats. Daar werden ze tijdens een routinecontrole van de politie even staande gehouden.

Daarna zette het Canadese politiekorps meerdere zoektochten op. Het merendeel daarvan bleef zonder het gewenste resultaat, maar uiteindelijk vonden agenten bij de rivier Nelson hun uitgebrande auto en spullen van McLeod en Schmegelsky. Hun lichamen zijn op 9 kilometer afstand van het voertuig gevonden.

De vader van Schmegelsky vertelde in een interview met Australia's 60 Minutes het verschrikkelijk te vinden wat er is gebeurd.

Moordverdachten Canada plegen suïcide: dit is er gebeurd
63
Moordverdachten Canada plegen suïcide: dit is er gebeurd