De man die eind juli in de Amerikaanse staat Californië op een knoflookfestival drie mensen doodschoot, had een lijst met andere mogelijke doelwitten. Daarop stonden onder meer religieuze en politieke instituties en rechtbanken, maakte John Bennett van de FBI dinsdag bekend op een persconferentie.

De negentienjarige Santino William Legan opende op 28 juli het vuur op het Gilroy Garlic Festival, 110 kilometer ten zuiden van San Francisco. Drie mensen kwamen om het leven en dertien anderen raakten gewond. Daarna schoot de schutter zichzelf dood. De schietpartij wordt gezien als binnenlands terrorisme.

Bennett zegt dat er bewijs is dat Legan "gewelddadige ideologieën" bestudeerde. Zijn lijst met mogelijke doelwitten bestond uit verschillende organisaties in heel het land. Het gaat onder meer om politieke instituties die gelinkt worden aan zowel de Democratische als Republikeinse Partij.

De FBI-agent meldt dat de lijst niet openbaar gemaakt wordt, maar dat de organisaties op de lijst wel op de hoogte zijn gesteld.