De zesjarige jongen die zondag van de tiende verdieping van het Londense museum Tate Modern is gevallen, is in kritieke maar stabiele toestand. Dit heeft de politie maandag bekendgemaakt.

De zeventienjarige jongen die werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid, zit nog steeds vast. "Het onderzoek loopt nog", laat de politie weten.

Het Franse jongetje landde op het dak van de vijfde verdieping van het gebouw. Hij werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn toestand is niet verslechterd.

Verdere details over zijn verwondingen zijn niet gedeeld. Tegen BBC wordt gezegd dat het slachtoffer buiten levensgevaar is.

'Tiener en jongen kenden elkaar niet'

De politie onderzoekt wat heeft geleid tot het incident. Uit de eerste bevindingen valt op te maken dat de tiener en het jongetje elkaar niet kenden. De zeventienjarige wordt verdacht van poging tot moord.

Bezoekers van het museum hoorden een luide klap toen het kind viel en direct daarna gilde zijn moeder, zo schetst de Britse omroep. Het panoramadak, waar het jongetje vanaf viel, is zondag de rest van de dag gesloten geweest.

Tate Modern heeft laten weten "in gedachten bij het jongetje en zijn familie te zijn".