Het proces tegen de Amerikaanse misbruikverdachte Jeffrey Epstein start op 8 juni 2020, zo heeft de rechter woensdag besloten. In de zaak rondom de vermogensbeheerder moeten meer dan één miljoen pagina's aan bewijsstukken onderzocht worden.

De rechtszaak tegen de 66-jarige Epstein staat gepland voor volgend jaar juni, maar kan volgens de rechter nog worden uitgesteld. Het proces duurt naar verwachting vier tot zes weken.

Epstein wordt ervan beschuldigd tussen 2002 en 2005 tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Hiervoor kan hij 45 jaar gevangenisstraf krijgen. Ook is in zijn huis in New York kinderporno aangetroffen.

De Amerikaan werd begin juli opgepakt en zit sindsdien vast. Hij stelde voor zijn proces onder huisarrest af te wachten in zijn woning in New York en zei bereid te zijn zelf voor de bewaking te betalen, maar de rechter heeft dat verzoek afgewezen.

Epstein werd vorige week bewusteloos aangetroffen in zijn cel. Volgens The New York Times duiden zijn verwondingen op een mogelijke poging tot zelfdoding. Zijn advocaten weigeren hier echter een reactie op te geven. Epstein had woensdag in de rechtbank geen zichtbare verwondingen.

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.