Noord-Korea heeft volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten opnieuw een rakettest uitgevoerd. Woensdagochtend zouden twee korteafstandsraketten zijn afgevuurd vanaf het schiereiland Hodo.

Een Amerikaanse regeringsfunctionaris laat aan CNN weten dat zeker twee projectielen zijn afgevuurd. Het is volgens de functionaris onduidelijk waar die zijn terechtgekomen.

Zuid-Korea stelt dat de ballistische raketten een afstand van ongeveer 250 kilometer hebben afgelegd en een hoogte van 30 kilometer hebben bereikt. De raketten zouden in de Japanse Zee zijn beland.

Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zijn dit naar verluidt andere raketten dan die bij eerdere lanceringen van het Aziatische land zijn gebruikt.

Het zou daarmee de tweede rakettest zijn in korte tijd. Vorige week vuurde Noord-Korea vanaf dezelfde locatie twee korteafstandsraketten af die in de Japanse Zee belandden.

Het regime in Pyongyang liet daarop weten dat de lancering bedoeld was als waarschuwing voor buurland Zuid-Korea. Het land wil samen met de Verenigde Staten militaire oefeningen houden.