De Canadese politie blijft gefrustreerd achter nadat een grootschalige zoekactie naar de twee van moord verdachte tieners Bryer Schmegelsky (18) en Kam McLeod (19) rond de plaats York Landing in het oosten van Canada op niets uitdraaide.

De autoriteiten hebben de operatie in de kleine plaats inmiddels afgeblazen omdat de verdachten nergens zijn aangetroffen, melden verschillende media.

De zoekactie werd op touw gezet nadat er informatie die in de richting van een afvalstortplaats wees binnenkwam. De twee zouden in de omgeving daarvan gesignaleerd zijn.

Als reactie op de binnengekomen informatie zette de Canadese politie tientallen agenten op de zaak. Zij zochten met speurhonden naar de tieners. Ook werden er drones, vliegtuigen van de Canadese landmacht en helikopters ingezet om het zoeken te vergemakkelijken.

Tieners worden verdacht van het doden van drie personen

Schmegelsky en McLeod worden verantwoordelijk gehouden voor de dood van het jonge stel Chynna Deese (23) en Lucas Fowler (24). Hun lichamen werden op 15 juli gevonden langs de bekende Alaska Highway in een gebied dat populair is onder kampeerders.

Een paar dagen later werd ook het lichaam van de 64-jarige Leonard Dyck uit de Canadese stad Vancouver gevonden. Volgens Canadese media was Dyck een botanicus en gaf hij les aan de universiteit van Brits-Colombia.

Politie toont bewakingsbeelden van gedood stel in Canada
54
Politie toont bewakingsbeelden van gedood stel in Canada

Vluchtauto van verdachten eerder uitgebrand aangetroffen

De auto waarmee de tieners waren gevlucht na het plegen van de moorden werd op 25 juli uitgebrand teruggevonden in het noorden van de provincie Manitoba. Dit kan er volgens de politie op wijzen dat Schmegelsky en McLeod van het westen richting het oosten van Canada zijn gereden.

De politie heeft vooralsnog geen idee op welke manier de tieners verder reizen en waar ze heen gaan.

Mensen die het duo zien, wordt op het hart gedrukt ze niet zelf te benaderen omdat ze vuurwapengevaarlijk zijn.