De man die verdacht wordt van de schietpartij op een knoflookfestival in de Amerikaanse staat Californië had mogelijk een extremistisch motief. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

De politie in Californië identificeerde de negentienjarige Santino Willam Legan als de schutter. Op een Instagram-profiel met de naam van de schutter, dat vier dagen geleden werd aangemaakt, werden kort voor de schietpartij twee berichten geplaatst. Daarin werd onder meer verwezen naar een racistische tekst, zo meldt CNN.

Legan opende met een geweer het vuur op bezoekers. Minder dan een minuut na de eerste schoten was Legan neergeschoten door drie agenten die al ter plaatse waren, zo vertelt de lokale politiechef.

Bij de schietpartij kwamen zeker vier mensen om het leven, onder wie twee kinderen. De schutter was zelf een van de vier dodelijke slachtoffers. De politie zocht op basis van verklaringen van ooggetuigen nog naar een tweede verdachte, maar die is niet gevonden.

Schutter knipte hek open

Zeker vijftien personen zijn gewond geraakt. Het is vooralsnog onduidelijk hoeveel slachtoffers schotwonden hebben. Een van de ziekenhuizen die gewonden heeft opgenomen, meldde maandag dat er mogelijk meer slachtoffers zijn gevallen.

Het jaarlijkse knoflookfestival in de plaats Gilroy was bijna afgelopen toen de man met een geweer het vuur opende op de bezoekers. De schutter heeft volgens de politie een hek doorgeknipt om op het terrein te kunnen komen.