Duizenden Roemenen zijn in de hoofdstad Boekarest zaterdag de straat opgegaan na de moord op een vijftienjarig meisje. Het slachtoffer werd donderdag ontvoerd en uiteindelijk gedood, terwijl ze de politie meerdere keren had gebeld om te zeggen dat ze werd vastgehouden.

De politie worstelde om te lokaliseren waar het telefoontje vandaan kwam en vroeg een huiszoekingsbevel aan bij een rechter, hoewel dat in dit geval niet nodig was. Negentien uur later werd ze pas gevonden. Veel Roemenen geven de autoriteiten nu de schuld van de dood van de tiener, omdat er te laks gereageerd zou zijn.

Een 65-jarige verdachte is opgepakt op verdenking van de moord. In zijn huis en tuin werden menselijke resten en juwelen gevonden die toebehoren aan het meisje.

Waarom de man het meisje ontvoerde is onduidelijk. Ondanks de vondsten op zijn terrein ontkent hij dat hij iets te maken heeft met haar dood. Naast de resten van het vijftienjarige meisje zou ook het lichaam van een andere al langer vermiste tiener (18) zijn gevonden.

Na de kritiek op de autoriteiten zijn de verantwoordelijke politiechef en een commissaris ontslagen door de minister van Binnenlandse Zaken, Nicolae Moga.