Een Oostenrijkse uroloog wordt verdacht van het misbruiken van zeker 95 minderjarige jongens, meldt het Oostenrijkse persbureau APA dinsdag.

De man zit al sinds januari vast. Hij zou als uroloog vanaf 2000 in zijn praktijk en zijn huis jongens van veertien jaar of jonger hebben misbruikt.

Het Oostenrijkse openbaar ministerie heeft inmiddels de namen van zeker 95 potentiële slachtoffers. De meesten van hen zijn inmiddels ondervraagd. Pas in de loop van het onderzoek werd de omvang van het misbruik bekend. Het openbaar ministerie sluit niet uit dat het aantal mogelijke gevallen van misbruik nog toeneemt.

De arts uit de buurt van Salzburg beweert zelf dat hij medisch toelaatbare handelingen heeft gepleegd, maar dat wordt door experts weersproken. Het openbaar ministerie heeft ook laten onderzoeken of de man toerekeningsvatbaar is.

Het onderzoek duurt nog tot eind augustus. De arts hangt tien jaar cel boven het hoofd. De straf kan oplopen tot vijftien jaar cel als blijkt dat de slachtoffers blijvende schade aan het misbruik overhouden.