De Canadese politie is bezig met een grootschalig onderzoek naar de dood van twee twintigers en een nog onbekende man langs een afgelegen snelweg richting Alaska in het westen van het land.

Vorige week maandag zijn de lichamen van de 24-jarige Amerikaanse Chynna Noelle Deese en haar 23-jarige Australische vriend Lucas Robertson Fowler aangetroffen. De politie heeft nu bekendgemaakt dat ze zijn doodgeschoten.

De twee waren bezig met een roadtrip richting Alaska in een blauw busje (foto). Het voertuig is in de buurt van natuurgebied Liard Hot Springs teruggevonden met een kapotte achterruit. De lichamen van de twee twintigers lagen nabij het busje.

De agenten zijn nog volop bezig met het onderzoek en hebben onlangs een schets verspreid van een man met wie het stel uren voor hun dood een verhit gesprek zouden hebben gevoerd. Dit gebeurde langs de snelweg. Een getuige meldt aan Canadese media dat de onbekende man in kwestie ergens boos over leek te zijn.

Busje van twee tieners uitgebrand gevonden

Vier dagen na de vondst van de lichamen van het stel rukte de Canadese politie opnieuw uit naar de snelweg. Die bewuste 19 juli werd een uitgebrand busje aangetroffen langs de snelweg naar Alaska.

Het voertuig bleek toe te behoren aan twee Canadese tieners, Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18). De jongens werden zelf niet aangetroffen. Wel hebben de agenten op 2 kilometer van het voertuig een lichaam van een nog altijd onbekende man ontdekt.

De politie laat weten dat nog wordt onderzocht of dit verband houdt met de verdwijning van de twee jongens.

Politie raadt mensen aan reisplannen met familie te delen

Agenten hebben maandag laten weten te onderzoeken of er een verband bestaat tussen de drie doden en de twee verdwijningen, die op 470 kilometer van elkaar hebben plaatsgevonden.

Iedereen die in het gebied gaat kamperen, wordt aangeraden familieleden goed op de hoogte te houden van de reisplannen.