Venezuela kampt opnieuw met een grote stroomstoring. In zeker veertien staten is de stroom uitgevallen, blijkt dinsdag uit berichten op sociale media. Ook de Venezolaanse hoofdstad Caracas zit zonder elektriciteit.

Venezuela had vier maanden geleden ook last van langdurige stroomuitval. Daardoor kampte het land onder meer met watertekorten en konden miljoenen mensen niet meer via de telefoon of computer communiceren.

De Venezolaanse minister van Informatie Jorge Rodríguez stelt dat de grote stroomstoring is ontstaan door een "elektromagnetische aanval". Volgens de bewindsman zijn de autoriteiten druk bezig met het herstellen van de stroomvoorziening.

De stroomstoring van een aantal maanden geleden verergerde de economische crisis die de omvang van de Venezolaanse economie inmiddels heeft gehalveerd.

President Nicolás Maduro weet de stroomuitval vier maanden geleden aan sabotage door de VS. Tegenstanders van het regime zien het echter als een gevolg van decennia van wanbeleid en corruptie. Er zou in die periode weinig onderhoud zijn gepleegd en te weinig zijn geïnvesteerd.