De tropische storm Barry is in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) dieper de Amerikaanse staat Louisiana binnengedrongen. Inmiddels zouden zeker honderdduizend huishoudens daar zonder stroom zitten, schrijven diverse Amerikaanse media, waaronder CNN.

Vooralsnog zijn er geen berichten naar buiten gekomen waaruit blijkt dat de storm andere grote schade heeft aangericht of dat er mensen om het leven zijn gekomen. Verwacht wordt dat Barry in het restant van de zondag langzaam afzwakt naar een tropische depressie.

95 procent van de storm hing lange tijd nog boven de Golf van Mexico terwijl het eerste deel van de storm zaterdagavond rond 20.00 uur (Nederlandse tijd) al aan land was gekomen.

De storm was heel even gekwalificeerd als orkaan van de eerste categorie, maar zwakte al snel weer af naar een tropische storm. Barry had rond 5.00 uur nog windsnelheden van zo'n 95 kilometer per uur, aldus Amerikaanse weerstations.

Vliegmaatschappijen als Delta Airlines houden vooralsnog vast aan hun oorspronkelijke vliegschema's. Woordvoerder Drake Castaneda zag vooralsnog geen reden om op andere tijden te gaan vliegen boven de Golf van Mexico.

Het Louis Armstrong-vliegveld in New Orleans heeft uit voorzorgsmaatregelen wél alle inkomende en uitgaande vluchten van de zondag geschrapt.

Door Barry kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. Op diverse plaatsen zijn rivieren overstroomd en de Amerikaanse kustwacht moest uitrukken om mensen te redden van het stijgende waterpeil.