De Amerikaanse stad New York is zaterdagavond getroffen door een grote stroomstoring. Delen van de stad, waaronder Midtown Manhattan, zaten urenlang zonder elektriciteit. Zeker 90.000 huishoudens zouden door de storing zijn getroffen.

Verkeerslichten vielen uit, metrostations werden door de storing gehinderd en ook in bedrijfspanden kon er moeilijk meer gewerkt worden. Door de plotselinge storing kwamen bovendien diverse mensen vast te zitten in de lift, schrijven persbureau AP en diverse Amerikaanse media.

Na ongeveer vijf uur was er in de meeste delen van de stad weer stroom. De storing werd mogelijk veroorzaakt door brand in een transformator. Op sociale media werden foto's gedeeld van metrostations waar het licht was uitgevallen.

Op Broadway zijn voorstellingen niet doorgegaan en zangeres Jennifer Lopez moest haar optreden in Madison Square Garden na drie nummers afbreken vanwege de stroomuitval. Ook Times Square, dat normaal verlicht wordt door grote reclameborden, was nu behoorlijk donker.

De storing volgt bijna exact 42 jaar na de grote stroomstoring van 1977 in New York. Toen zat vrijwel de gehele wereldstad zonder elektriciteit door een blikseminslag. Toentertijd braken rellen uit en werd de storing aangegrepen door groepen mensen om winkels te plunderen. Dat leverde uiteindelijk 310 miljoen dollar aan schade op.