Het gebouw van een Oekraïense televisiezender is zaterdag beschoten met een granaatwerper. De zender 112 Ukraine wilde een documentaire uitzenden die door de autoriteiten was bestempeld als een "Russische propagandafilm".

De aanval vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag en leidde alleen tot materiële schade. Er raakte niemand gewond, meldt de politie.

De granaatwerper was ter plekke achtergelaten. De directeur van de zender, die eigendom is van een pro-Russische politicus, heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky gevraagd de aanval te veroordelen.

112 Ukraine had voor de beschieting aangekondigd de documentaire Revealing Ukraine van filmmaker Igor Lopatonok te zullen uitzenden. Die bevat onder meer een interview met de Russische president Vladimir Poetin. Inmiddels is besloten de film toch niet te vertonen.

De relatie tussen Moskou en Kiev is de afgelopen jaren sterk verslechterd. Rusland annexeerde het Oekraïense schiereiland De Krim en steunt pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne. 112 Ukraine zou vanwege de geplande uitzending zijn bedreigd door radicale organisaties.