Tienduizenden mensen in de Amerikaanse staat Louisiana zitten zonder stroom als gevolg van de tropische storm Barry, die naar verwachting later op zaterdag aan land komt.

Door de hevige regen zitten al zo'n 56.000 woningen en bedrijfspanden zonder elektriciteit. De storm met windsnelheden van tot 100 kilometer per uur kan zich mogelijk tot een orkaan ontwikkelen, aldus de nationale weerdienst.

Meteorologen waarschuwen dat lokaal tot 60 centimeter regen kan vallen. Gevreesd wordt dat de rivier Mississippi, waarvan het waterpeil al erg hoog is na zware regenval op woensdag, zal overstromen.

Onder meer in de kustplaats New Orleans, in het zuidoosten van Louisiana, hebben inwoners zich voorbereid op storm Barry. Een aantal wijken in het zuiden van de stad zijn geëvacueerd.

De autoriteiten hebben mensen opgeroepen hun huizen te beschermen, extra eten en drinken te halen en binnen te schuilen. De Amerikaanse president Donald Trump heeft de noodtoestand voor Louisiana uitgeroepen, waardoor indien nodig gebruik kan worden gemaakt van extra hulpdiensten.