Jeffrey Epstein zou twee potentiële getuigen, die meer zouden weten over de beschuldiging dat hij eind vorig jaar twee minderjarigen seksueel heeft misbruikt, hebben willen omkopen. Die nieuwe beschuldiging hoorde de Amerikaanse multimiljonair vrijdag in de rechtbank uitgesproken worden.

De multimiljonair, die rijk werd als investeerder, zou het tweetal ruim 350.000 dollar hebben gegeven, omgerekend zo'n 310.000 euro.

De 66-jarige Epstein ligt sinds enkele weken weer onder vuur vanwege misbruikschandalen uit het verleden. Tussen 2002 en 2005 zou hij tientallen minderjarige meisjes naar zijn verschillende huizen hebben laten overvliegen, om daar seks met ze te hebben.

Tien jaar geleden ontliep hij daarvoor nog een mogelijke levenslange celstraf, door een omstreden deal die hij sloot met de toenmalige openbaar aanklager in Florida, Alexander Acosta. Epstein zat uiteindelijk maar dertien maanden in de cel.

Acosta diende deze week zijn ontslag als minister van Werkgelegenheid in, omdat zijn positie "onhoudbaar was geworden" door de omstreden deal van toen.

Bij Epstein zijn tijdens een huiszoeking honderden tot duizenden naaktfoto's aangetroffen, vermoedelijk van minderjarige meisjes. Desondanks ontkent hij schuldig te zijn.