Ten minste zeventien mensen in Nepal zijn gestorven na hevige moessonregens, die overstromingen en aardverschuivingen veroorzaakten. In het naburige noordoosten van India steeg het dodental vrijdag tot elf, meldt persbureau AFP op basis van de lokale autoriteiten.

In de Nepalese hoofdstad Kathmandu kwamen drie mensen om het leven toen een muur instortte. Door het natuurgeweld raakten nog eens zeven mensen gewond in Nepal. Zeven anderen zijn als vermist opgegeven, meldt de politie.

Sinds donderdag hebben verschillende gebieden in Nepal te maken met zware regenval. Vooral de oostelijke regio van het land en de zuidelijke vlaktes hebben te kampen met het noodweer. In de noordoostelijke Indiase staat Assam zijn duizenden mensen uit 21 districten getroffen.

De Nepalese autoriteiten hebben onder meer helikopters ingezet om mensen in veiligheid te brengen en de getroffen gebieden in kaart te brengen. Volgens de nationale weerdienst houden de zware regenbuien nog voor twee dagen aan.

Vorig jaar stierven bijna 150 mensen in Nepal aan de gevolgen van natuurgeweld tijdens het regenseizoen, dat meestal eind juni begint en duurt tot eind augustus.