Noodweer in het noorden van Griekenland heeft woensdagavond volgens de plaatselijke brandweer aan minstens zes toeristen het leven gekost. Tientallen mensen zijn gewond geraakt. In Italië vielen hagelstenen ter grootte van sinaasappelen.

Alle dodelijke slachtoffers zijn volgens de brandweer toeristen. Zeker zestig mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht met uiteenlopende verwondingen.

Het noorden van Griekenland werd de hele dag geteisterd door harde windstoten, zware regenval en hagelstormen. Het noodweer zorgde voor veel chaos in de regio.

Volgens de kustwacht kwam een Tsjechisch echtpaar om het leven nadat hun caravan werd weggeblazen op een camping in Halkidiki, een toeristisch schiereiland.

In dezelfde regio kwamen volgens de plaatselijke brandweer een Roemeense vrouw en haar achtjarige zoon om het leven nadat het dak van een restaurant in Nea Plagia instortte. In Potidea werden een Russische man en een kind gedood door een omgevallen boom.

Compilatie: Harde wind, veel regen en hagel in Zuid-Europa
40
Compilatie: Harde wind, veel regen en hagel in Zuid-Europa

Achttien gewonden in Italië na forse hagelstormen

Ook de oostkust van Italië heeft te maken met erg onstuimig weer. Achttien mensen, onder wie één zwangere vrouw, zijn in de afgelopen twee dagen naar het ziekenhuis vervoerd nadat grote hagelstenen uit de lucht vielen.

Geen van de gewonden verkeert in een kritieke situatie. Wél brachten de stormen bomen neer, werden borden uit de grond getrokken en lokaal zou er zelfs een kleine tornado zijn geweest. Auto's staan verwoest langs de kant in diverse steden en dorpen.

Het noodweer kwam na een periode van extreme hitte, waarbij de temperaturen de afgelopen dagen boven de 40 graden uitkwamen. Meteorologen beschrijven de weersomstandigheden als "extreem en ongebruikelijk" voor de tijd van het jaar.

Waardoor is hagel groter in de zomer?
121
Waardoor is hagel groter in de zomer?