Bij een huiszoeking bij miljardair Jeffrey Epstein in het Amerikaanse New York zijn honderden tot misschien wel duizenden naaktfoto's aangetroffen. Volgens aanklagers gaat het vermoedelijk om foto's van minderjarige meisjes.

De nu 66-jarige Epstein, die rijk werd als investeerder, zit sinds afgelopen weekend vast.

Hij wordt verdacht van het seksueel uitbuiten en misbruiken van tientallen minderjarige meisjes tussen 2002 en 2005. Hij zou zijn slachtoffers naar verschillende huizen hebben gelokt en had seks met ze.

De sessies begonnen vaak met massages, maar daarna masturbeerde Epstein vaak en vroeg de meisjes hem aan te raken terwijl hij dat deed.

'Epstein liet 13-jarige meisjes rekruteren voor zijn sessies'

Ook betaalde de miljardair de meisjes om weer nieuwe meisjes te rekruteren. Sommigen waren pas dertien jaar oud. De voormalige zakenman en investeerder pleitte maandag in de rechtbank onschuldig.

Tien jaar geleden ontliep hij nog een mogelijk levenslange gevangenisstraf voor een soortgelijke aanklacht door een deal te sluiten met de openbaar aanklager in Florida.

Toen kwam hij ervan af met dertien maanden cel door een schikkingsvoorstel. Tijdens deze straf mocht hij overigens overdag wel naar kantoor.

Overleden Epstein beschuldigd van kindermisbruik, wie was hij?
144
Overleden Epstein beschuldigd van kindermisbruik, wie was hij?

Miljardair was bevriend met Clinton en Trump

Tegen Epstein, die bevriend was met president Donald Trump, oud-president Bill Clinton en de Engelse prins Andrew van York, was levenslang geëist.

Uiteindelijk moest Epstein alleen tijdelijk achter tralies voor het betalen van één veertienjarig meisje voor seks. Wel werd hij officieel geregistreerd als zedendelinquent.

Een federale rechter besloot in februari dat de deal onrechtmatig genoemd kan worden en mogelijk nietig verklaard moet worden. De slachtoffers hoorden pas van de deal nadat Epstein was vrijgelaten; volgens de wet moeten zij worden ingelicht voordat een veroordeelde zedendelinquent wordt vrijgelaten.

Ook minister van Arbeid ligt door zaak onder vuur

De aanklager die toentertijd de omstreden deal met Epstein sloot, is Alexander Acosta. De jurist is inmiddels minister van Werkgelegenheid in de regering van Trump.

Acosta heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen. Trump liet maandag in een korte reactie weten dat hij nog niet op de hoogte was van de actuele ontwikkelingen. Een woordvoerder van Clinton liet weten dat hij Epstein al lange tijd niet heeft gesproken.

Voor de nieuwe aanklachten kan Epstein vele tientallen jaren de cel in verdwijnen.