Amerikanen kijken elk jaar halsreikend uit naar 4 juli, oftewel Independence Day (Onafhankelijkheidsdag). De dag waarop zich in 1776 twaalf koloniën onafhankelijk verklaarden van moederland Groot-Brittannië. Een sfeerimpressie van de feestdag.

Een baby-uitvoering van de Amerikaanse president Donald Trump maakt zijn opwachting tijdens de festiviteiten. Diverse demonstranten zien de kans om vandaag te protesteren tegen Trump. (Foto: AFP)

Een andere president wordt juist geëerd. Abraham Lincoln diende van 1861 tot aan zijn dood in 1865 en wordt gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse presidenten. (Foto: AFP)

Op diverse plaatsen in het land worden militaire parades gehouden. Zo ook in Washington, waar het publiek massaal op de tocht afkwam. (Foto: AFP)

Uiteraard wordt overal de Amerikaanse vlag groots getoond. (Foto: AFP)

Op de dag zelf wordt veel vuurwerk afgestoken. In South Carolina ontplofte een container met vuurwerk.

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden probeert zijn voorsprong op zijn politieke rivalen te vergroten door jonge kiezers te trekken. In de peilingen daalt zijn voorsprong op zijn naaste belagers Bernie Sanders en Elizabeth Warren. (Foto: AFP)

Te midden van alle vlaggen stijgt ook de 'Uncle Sam'-ballon op. 'Het gezicht van de Verenigde Staten' werd gebruikt in propaganda om mensen te rekruteren voor het leger. (Foto: AFP)