De KNVB heeft geen toestemming gekregen om woensdag, voorafgaand aan de halve finale op het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Zweden in de Franse stad Lyon, een Oranje-parade te organiseren.

Een woordvoerder van de KNVB bevestigt aan NU.nl dat de afstand tussen de fanzone en het stadion daarvoor 'te groot' is. "Duizenden mensen zouden een afstand van bijna 20 kilometer afleggen. Daarvoor moesten diverse straten afgezet worden en dat is lastig."

Aanvankelijk meldde de Nederlandse voetbalbond dat de Oranje-parade geen doorgang kon vinden omdat lokale autoriteiten bang waren dat de veiligheid in het geding zou komen.

In andere Franse steden kwamen fans voor de wedstrijd wel massaal bij elkaar om daarna gezamenlijk richting het stadion te lopen. Door de duizenden supporters kleurden complete straten oranje.

Er komt wel een alternatieve Oranje-fanzone voor belangstellenden in het centrum van Lyon op de Place Antonin Poncet. Die gaat woensdag om 15.00 uur open en bevindt zich in de buurt van de officiële fanzone van de FIFA.

Nederland-Zweden begint woensdag om 21.00 uur in het Parc Olympique Lyonnais en staat onder leiding van de Canadese scheidsrechter Marie-Soleil Beaudoin.

Miedema: 'Sfeer geeft positieve energie voor duel met Zweden'
57
Miedema: 'Sfeer geeft positieve energie voor duel met Zweden'

Vooralsnog 2.500 kaarten verkocht

De KNVB waarschuwt supporters om op tijd naar het stadion te vertrekken, omdat het vanaf het centrum dus bijna 20 kilometer lopen is naar het stadion.

Via de KNVB en de FIFA zijn vooralsnog aan Nederlandse fans zo'n 2.500 kaarten verkocht voor de wedstrijd tegen Zweden. De thuishaven van Olympique Lyon biedt plaats aan 60.000 toeschouwers.

De Oranjevrouwen speelden één keer in een nog groter stadion. Drie jaar geleden oefenden ze in de Georgia Dome van Atlanta, met een capaciteit van 80.000 toeschouwers, tegen de Verenigde Staten.

Dinsdag strijden Engeland en de Verenigde Staten om het eerste finaleticket. Die wedstrijd start om 21.00 uur, eveneens in het Parc Olympique Lyonnais.